Postavi kao početnu stranicu

Utorak, 23 siječanj

Kako prepoznati impotenciju?

piepryna artykuł

Erektilna disfunkcija pogađa svakog trećeg muškarca u Europi. Nedostatna erekcija i smanjen libido, međutim, nije uvijek znak impotencije. Saznajte kako prepoznati impotenciju i kada početi liječenje.

Impotencija se odnosi na ljude koji pate od erektilne disfunkcije dugo vremena. Kontinuirana nemogućnost spolnog odnosa (traje dva do tri tjedna) prvi je simptom ozbiljnog poremećaja. Iako je impotencija uglavnom povezan sa starijim osobama, istraživanje pokazuje da najmlađi pacijenti imaju samo ... 18 godina. Kako ze zaštitio od gubitka muškosti?

Bolje spriječiti nego liječiti

Grupa smetnji koja utiče na impotenciju nikad se ne pojavljuje iznenada. U početnoj fazi mogu se primijetiti nepotpune erekcije, poteškoća u postizanju erekcije ili učestali nedostatak ejakulacije. Nemojte zanemariti ove simptome - statistike pokazuju da 41% neliječenih erektilnih disfunkcija pretvara se u impotenciju! Ako primijetimo kod sebe pogoršanje potencije, smanjenje libida i smanjenje seksualne spremnosti, vrijeme je da se pobrinete za svoju muškost.

Razlozi neugodnog oboljenja

Stručnjaci dijele razloge za erektilnu disfunkciju u dvije osnovne skupine:

- fizičke smetnje (npr. kardiovaskularne bolesti)
- psihičke smetnje

Gubitak zadovoljstva seksualnog života često je uzrokovan stresom i depresijom. U takvom slučaju može biti potrebna posjeta psihologu ili seksologu. Erektilna disfunkcija je psihološki problem koji sve češće pogađa mlade ljude koji žive u stalnoj žurbi i bore se u krevetu za poziciju alfa mužjaka. Strah od nezadovoljavanja partnera, nedostatak ispunjenja u ulozi muškarca je ponekad frustrirajuće, a može dovesti do teškog poremećaja erekcije.

Uzrok problema s potencijom može biti i loše zdravstveno stanje tijela. Hipertenzija, kardiovaskularne bolesti ili dijabetes može oštetiti mušku seksualnu izvedbu do 80%.

Kako vratiti muškost?

Liječenje impotencije je postupak prilagođen uzrocima poremećaja i individualnoj predispoziciji muškarca. U nekim slučajevima potrebno je specijalizirana hormonska terapija koja uključuje poravnanje razine testosterona. Ako erektivna disfunkcija spiritualni ima psihičku podlogu, treba se uputiti seksologu, koji će provesti individualnu terapiju i pomoći vratiti radost seksa.

Na tržište su prisutni mnogi lijekovi koje obnavljaju jake i duge erekcije. Preparati za poremećaj potencije na bazi žen-šena i l-arginina omogućuje učinkovito riješiti bolesti i obnoviti seksualnu funkciju.

4 načina na preuranjenu ejakulaciju

Previše brzi završetak ljubavne igre mogu učinkovito odvratiti od daljnjih odnosa. Kontrola nad vlastitim tijelima je ponekad teška, ali postoje načini koji će vam pomoći produžiti mušku izdržljivost u krevetu. Kako to učiniti?


1. Vježba

Tehnika kontrola ejakulacije može se naučiti. Odgovarajuće vježbe (sami ili s partnerom) mogu dati izvrsne rezultate ako ne zaboravite da to treba raditi sustavni i uporno. Kada osjetite da se približava finale, zaustavite i čekajte da uzbuđenje padne. Na ejakulaciju se odlučite tek nakon nekoliko takvih pokušaja. Već nekoliko dana vježbanja pomoći će vam vratiti više kontrole nad svojim reakcijama.


2. Preparati za produženje odnosa


Na tržištu možete pronaći mnogo sredstava za produljenje erekcije. Preparati za potenciju povećavaju vrijeme zadržavanja krvi u kavernoznom tijelu penisa, čime erekcija traje duže, ejakulacija se odgađa.Prednost takvih mjera je njihovo brzo djelovanje i visoka dostupnost, koji se ni ne zahtijevaju savjetovanje s liječnikom.


3. Promjena pozicije


Ako imate problema s preuranjenom ejakulacijom, izaberite seksualne položaje koje pomažu produžiti odnos. Neko vrijeme odustanite od položaja u kojem je žena aktivna stranka. Tada nemate kontrolu nad tempom seksa. Odaberite klasičnu poziciju, u kojem se ne može vidjeti cijelo tijelo partnerke - manji broj poticaja (uključujući slike) će vam omogućiti da produljiti ljubavnu igru.


4. Trening Kegelova mišića


Odgovarajuće stidne napetosti mišića ima veliki utjecaj na kvalitetu seksualnog života. Redoviti trening tog dijela tijela će vam omogućiti bolje kontrolirati svoju ejakulaciju, pa čak i steći sposobnost doživljaja orgazma bez ejakulacije. Za jačanje Kegelovih mišića, zaustavljajte protok urina 2-3 puta tijekom jednog posjeta zahodu. Svjesno napinjanja mišića može vam pomoći da preuzmete kontrolu nad svojim penisom nakon nekoliko dana treninga.

Dijeta za izvrsnu potenciju


Problemi s erekcijom mogu se izbjeći i nakon 40 godina - dovoljno je voditi zdrav stil života i brinuti se o odgovarajućoj prehrani. Jelovnik obogaćen vrijednim mikroelementima i vitaminima će omogućiti da uživate veliku seksualnu sposobnost u svakoj životnoj dobi.


Pogoršanje potencije događa svakom čovjeku. Prolazne bolesti mogu biti posljedica stresa ili neadekvatne prehrane. Stoga je važno shvatiti koji proizvodi mogu pridonijeti jačanju potencije te ih uključiti u svoju dnevnu prehranu.

Oslonite se na prirodne proizvode


Što manje prerađene hrana u vašoj prehrani, bolje za vaš intimni život. Jaja, perad i mliječni proizvodi će vam pomoći u procesu spermatogeneze i utjecati na količinu i kvalitetu sperme. Ako želite uživati u snažnoj i pouzdanoj erekciji, što češće uzimajte nemasno meso, sir, kefir i jogurt. Za visoku potenciju vrijedni su zeleno povrće, sve vrste salata, brokula, peršin ili korijander.


Vitamini i minerali


Za održavanje dobre seksualne kondicije povoljan učinak ima omega-3 masnih kiselina koje možete naći uglavnom u ribi, npr. dimljena skuša, pastrva i haringa. Pobrinite se također da u vašoj prehrani budu uključene namirnice bogate vitaminima A, E i D. Za tu svrhu dobri su orasi, bademi, rajčica, mrkva, paprika, žuti sira i jetra. Odgovarajuća razina vrijednih vitamina će vam omogućiti postizanje snažne erekcije i nakon 40 godina.


Izbjegavajte ugljikohidrate


Dijeta može pomoći i potenciju i plodnost ali neodgovarajuća dijete može to značajno smanjiti. Ako vam je stalo da imate izvrsnu seksualnu isposobnost, trebate isključiti iz svoje prehrane zasićene masne kiseline i tzv. trans masne kiseline. One se nalaze u fast food, slatkišima, čokoladicama, vaflima, mliječnoj masti, slanini ili masti. Zasićene masne kiseline doprinose višim razinama kolesterola i imaju negativan utjecaj na cijeli krvožilni sustav tijela. Ometaju slobodan protok krvi u žilama, što izravno dovodi do pogoršanja potencije i slabljenja erekcije.


Afrodizijaci čine čuda


Među prehrambenim proizvodima postoje oni koji su se stoljećima koristili kao prirodni afrodizijak. Oni povisuju krvni tlak, povećavaju želju za seksom i povećavaju libido. Kada planirate večeru s doručkom, vrijedno je upamtiti oštroj paprici pikantna jela griju i ubrzavaju cirkulaciju i izoštravaju apetit (ne samo za hranom). Oni su također prirodni afrodizijak a posebno plodovi mora, osobito kamenice bogate cinkom, koji podižu razinu testosterona. Uz čašu vina koje lagano razrjeđuje krv - možete računati na strastvene trenutke bez problema s erekcijom.